22.04.2012

Kuzguncuk

Kişi pazar günü İstanbul'da nereye gitmeli?


Mesela bu pazar Kuzguncuk'a gidebilir, keza duydum ki bu pazar, pazar sendromu yokmuş! 

16.04.2012

Sevgili Kapadokya;

Bugün sana uğramayı çok istedim. Biraz dolaşacaktım, bol bol fotoğraf çekecektim, şaraplarından tadıp, güzel güzel yemekler yiyecektim. Fakat takdir edersin ofis daha tatlı geldi. 

Bu sebeple geçen buluşmamızdan bazı fotoğrafları sana yollamak istedim.

11.04.2012

Cherry Blossom


1912 yılında Tokyo'dan Washington DC'ye 3000 tane kiraz ağacı nam-ı diğer cherry blossomlar hediye edilmiş. Ağaçlar belli ki sapasağlamlarmış ki, her sene bu zamanlarda DC'de cherry blossom festivali olmasına neden olmuşlar. Japonya hediyesini yolladıktan tam 98 yıl sonra Washington DC'ye giden bana da onları fotoğraflamak düşmüş.

9.04.2012

Bukalemun Termos

Kahve termosunun kendini yenileyeni makbuldur.
Evde "mini çakal" olan termosum, ertesi gün işe gidecek olması sebebiyle olgun bir kelebeğe dönüştü.
Bukalemun termosum bana hediyedir, starbuckslarda bulunabilir.

8.04.2012

Ne Yerdeyim Ne Gökte

Holga süprizleri sever! Bir bakmışsınız 2 fotoğraf birleşmiş, tekne karaya çıkmış, Nuh'un gemisi olmuş.


Siyah beyaz, lomo efekti, instagram falan derken neden hala analog makine diyenlere cevabım bu fotoğraf olsun.

Bahsettiğim efektleri kullanmayı çok sevsem de analog hep bir bekleyiş, hep heyecan demek. Şiddetle tavsiye edilir. Filmlere dair yazılar ise pek yakında.


Bir Pug Sevdim

Izo ile tanışmanızı isterim. Kendisi bizim köpeğimiz olur. 


3.04.2012

Ada Sahillerinde


Havalar ısındıkça kanı kaynayanlar, gidelim buralardan diyenler, şimdi sessiz sakin huzurlu bir yerde, güneşin altında keyif çatmak lazım diyenler, o zaman Deniz Tur gururla sunar; "Thassos Adası"

Bir Cuma akşamı, iş çıkışı yemeğinizi yiyip, atladığınız otobüs ile (açık konuşacağım pek de konforlu olmayan bir otobüs yolculuğu sonrası) vardığınız Kavala'dan feribotla Thassos adasına geçebilirsiniz.

2.04.2012

İstanbul'da Ürkütücü Ev Avı

Geçen hafta İstanbul sokaklarında bir adet "ürkütücü", bir adet "burada yaşarım ben" ve bir adet "ürkütücü ama yaşanır" evine rastladım. Havanın da yağmur, fırtına sebebi ile ürkütücü olması görüşlerimi etkilemiş olabilir.

                                     

1.04.2012

Mamma Mia

Bolonyez sos İtalyan mutfağında sadece makarna sosu olarak değil pek çok yemeğin ana malzemesi olarak kullanıyormuş. Spagetti ile yediğimiz bu sos, aslında Tagliatelle makarnası ile kullanılırmış.

Ben ise bu bilgileri, henüz ilk 40 sayfasını okusam da tavsiye ederim demek istediğim bir kitaptan öğrendim. Elvan Uysal Bottoni'nin "Mamma Mia, İtalyan Mutfağı Hakkında Çok Şey" adlı kitabı.

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...