11.04.2012

Cherry Blossom


1912 yılında Tokyo'dan Washington DC'ye 3000 tane kiraz ağacı nam-ı diğer cherry blossomlar hediye edilmiş. Ağaçlar belli ki sapasağlamlarmış ki, her sene bu zamanlarda DC'de cherry blossom festivali olmasına neden olmuşlar. Japonya hediyesini yolladıktan tam 98 yıl sonra Washington DC'ye giden bana da onları fotoğraflamak düşmüş.


Görüntü ne kadar harika ise, kalabalık da bir o kadar inanılmaz. Nisan ayının bu zamanlarında akın akın DC'ye gelen Amerikalıları görünce kişi şaşırmıyor değil. Nitekim manzara ne kadar harika da olsa, sırf ağaçlar çiçek açtı diye memleketin her yerinden (memleketin şehirleri arasında saat farkı olduğunu da hesaba katarak) üşenmeden kalkıp gelmek ya tam bir doğaseverlik yada Amerika'nın harika pazarlama, tanıtım dehası. Neyse önemli olan güzellik, bahar, kuşlar, çiçekler deyip, kafamızı fazla bunlara yormuyoruz.


 Benimle şu aralar dalga geçtiğini düşündüğüm bahara, geleceksen gel, akıllı ol biraz demeyi de bu fotoğraflar vasıtası ile borç bilirim. 



3 yorum:

zeys dedi ki...

cok guel gorseller bakmaya doyamadım
blogunu yenı kesfettım bu arada takıpteyım artık. benımkıne de beklerım.. sevgıler :)

http://zeysfashionroom.blogspot.com/

What's Next dedi ki...

çok çok güzel! hep bu mevsimlerde japonlar gibi yada şu an öğrendiğim üzere amerikalılar gibi ağaçların arasında gezinmek, onları seyretmek için özel bir çabamız olsun isterim :)

edankb.blogspot.com

Deniz dedi ki...

değil mi değil mi? hayat sanki öyle daha güzel :)
Sevgiler!

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...