19.12.2014

Kadıköy'de Antikacılar



Bir önceki yazımda yazdığım üzere kapalı alanlarda pek bulunamıyorum fakat kendimi iyi hissettiğimde sokaklarda gezme iznim var, tenha olduğu sürece dükkanları da kısa süreli ziyaret edebiliyorum.

Geçtiğimiz günlerde kendimi iyi hissedince, beni en mutlu eden ziyaretimi gerçekleştirdim. Karşınızda Kadıköy sokaklarındaki antikacılar...

Antikacı sevdamı ve Üsküdar'daki keşiflerimi buradan okuyabilirsiniz. Kadıköy'ü bu açıdan henüz keşfedememiştim, aklımda uzun süredir almak istediğim puf olunca, sevgili halamla yollara döküldük.

Şifa yurdu paralelindeki sokakta (Kadıköy Antikacılar Sokağı olarak biliniyor)  ağırlıklı objeler ve enfes antika mobilyalar bulabilirsiniz.


Benim kalbim, aşağıda göreceğiniz kilise orgunda kaldı. Harika bir şey değil mi? En arkalara böyle atılma sebebi, malesef satılmış olması.



Ben gezmeyi çok seviyorum ama antikalardan öyle pek de anlamıyorum malesef. Bu nedenle bu işlerden anlayan halam en büyük yardımcım. Doğru soruları sormak önemli; 'Bu hangi yıllardan?' 'Bu kristal mi, ne kristali?' gibi sorularla en azından düşündüğünüz objeye dair bir şeyler öğrenebilirsiniz. Benim denk geldiğim esnaf genelde çok yardımcı oluyor, 'kaç çeşit kristal var ki?' diye direk onlara da sorabilirsiniz.

Özellikle mobilya alacaksanız, en önemli şey sağlam bir göz sanırım. En arkalara atılmış bir koltuğun biraz cilayla, yeni bir döşeme ile ne hale gelebileceğini göz ardı etmeyin.


Benim puf arayışım, mutlu sonla tamamlandı. Eskiden hepimizin evlerinde olan (hala duranlar olabilir) bu oymalı sehpalar, istediğiniz renk bir döşeme ile harika puf oluyor. Hem yeni yaptıracaklarınızdan daha uygun hem de bence harikalar!



Mesela şu şekilde gördüğünüz bir yerlere atılmış, ters duran bir sehpaya bakıp geçmiyoruz, hemen dükkan sahibine döşetsek bir de ne kadar olur, öğreniyoruz.



Gelelim benim sevgili pufuma. Benim odam ağırlıklı krem tonlarında olduğundan zaten pembe bir puf istiyordum. Görür görmez bu pufu sevdim. Hem de çok uyguna aldım...


Günün bonusu yine uzun süredir çok istediğim, parfüm şişesini bulmam oldu. Nasıl mutlu oldum anlatamam, bu eve taşındığımdan beri makyaj masamda olması hayalimdi fakat 4 aydır neredeyse hiç evden çıkmayınca bu güne kısmetmiş.



Çok uzun gezemedim belki ama biraz toparlanayım dükkan dükkan detaylı yazacağım, söz!

Not: Eski salı pazarından Bahariye'ye çıkan yolda eskici gibi olan dükkanlar var, hem ikinci el eşyalar hem de arada antikalar var. Benim pufum bu dükkanlardan birinden alındı. Bu dükkanları aman atlamayın, harika şeyler çıkabiliyor.

7 yorum:

dilekce54.blogpot.com dedi ki...

Kilise orguna ben de bayıldım! Tam pufa da bayıldım diyecektim ki almışsınız onu ve parfüm şişesini iyi günlerde kullanın. Sevgiler :)

Deniz dedi ki...

Çok teşekkür ederim :)
Sevgiler,
Deniz

Adsız dedi ki...

merhaba bloğunuza katılım etkinliğinden geldim ve puflara bende bayıldım :) güle güle kullanın
bende bloğuma beklerim
sevgiler
http://2015egirerken.blogspot.com.tr/

Deniz dedi ki...

Çok teşekkürler :) Takip ediyorum

Sevgiler,
Deniz

sebuş dedi ki...

çok eğlenceli çok severim eski eşyalara yeni ruhlar verenleri.. canım eskicileri gezip dolaşmak istedi şimdi:)
sevgiler,

resim defterimm dedi ki...

Pembe koltuğa bayıldım :)

Les Mots Dune Maman dedi ki...

Harika seçimler Deniz cim;)

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...