18.12.2014

Zamanında Şükretmediğim Küçük Şeyler Listesi



Yeni yıl yaklaşırken bugün çok farklı bir şükür listesi yapmak istiyorum; 'Zamanında Şükretmediğim Küçük Şeyler Listesi'

Takip edenlerin bildiği üzere şu an hastalığım nedeni ile kemoterapi görmekteyim. İlgili yazıları burada bulabilirsiniz.

Bugün eski fotoğraflarıma bakarken özlediğim şeyleri fark ettim, hayatın akışı içinde anlamsız gelen fakat şükredecek o kadar çok şey var ki. Hep beraber kıymet bilelim, şükredelim diye yazıyorum bu yazıyı. Yeni yıla girerken aslında elimizde ne güzel şeyler var bilelim.

  • Saçlarımı  ördüğüm, tepeden topladığım her fotoğrafıma nasıl imrenerek bakıyorum. Gerçek saçtan yapılma, dışarıda peruk olduğu pek anlaşılmayan bir peruğum var fakat canım saçımı toplamak istiyor, sıcak basınca şöyle tepemde mis gibi bir topuz yapmak istiyorum. Neler neler yapmak istiyorum valla ama tek yapabildiğim eve dönüşte baygınlık geçirip peruğu atmak oluyor. Neyse ben peruğuma şükredeyim, sizler de saçınızı toplayabildiğiniz her ana şükredin!
  • Bağışıklık sistemi, kan değerleri, halsizlik şu bu derken hasta olmam çok kolay. Doktorum bu nedenle kapalı alanları özellikle kan değerlerim düşükken yasaklıyor. Elveda sinema, elvada sıcacık bir kafede kahve keyfi, elveda dışarıda güzel bir yemek yemek, elveda evde ağırlanan kalabalık arkadaş grupları. Ben açık havada yürüyüşlerime şükredeyim, sizler de dışarıda özgürce gezebilmenize...
  • Ucuz uçak bileti görüyorum alamıyorum, tatil planlayayım diyorum planlayamıyorum. Evet hayatta plan yapmak bazen gereksiz fakat bazen de çok güzel ya. Çok özlüyorum bilet alıp heyecanlanmayı. Siz tatil planlarınıza şükredin, ben de umarım yazın tüm bu süreç bitmiş olacağı için ve yaz tatillerim için şükredeyim.
  • Makyaj yapabilmek bazen lüks, kirpik yoksa rimel yok. Kendimi bildim bileli rimel en sevdiğim makyaj malzemem, kirpikler tüy gibi kalınca, kalandan da olmayayım diye 4 aydır rimel süremiyorum. Rimel sürecek kirpiğiniz varsa valla şükredin, ben de kaşlarım hala seyrelse de duruyor diye şükredeyim.
  • Vücudum için kullandığım ürünlerde artık çok seçiciyim, en az kimyasal şu bu derken eskiden kullandığım mis kokulu peelingleri, duş jellerini özlüyorum. Bu biraz şımarıkça oldu biliyorum, tedaviden bağımsız bence hepimiz dikkat edelim. Bilinçli olarak ürün tükettiğimize şükredelim madem. 
  • Mideniz bulanmadığı, kendinizi iyi hissettiğiniz her an aslında oturun şükredin, bunu sırf tedaviyi görenler anlar sanırım :) En büyük kazancım sağlıklı hissettiğim her ana deli gibi şükretmek oldu, siz de ihmal etmeyin.

Yeni yıl için en önemli liste başı kararımız sahip olduklarımıza şükretmek olsun!
Ama güzel yeni şeyler de isteyelim, dileyelim tabi...

Bir de İstanbul'a artık kar yağsa da, iyice yeni yıl moduna girsek, ne güzel olur...

Fotoğraf: Pinterest

3 yorum:

Kitapsız Kedi dedi ki...

Hayatın koşturmasında farketmediğimiz o kadar değerli şey var ki... Yokluğunda hissedilen, değeri anlaşılan şeyler. Herkesin, ağrısız aldığı her nefes için şükredebilecek farkındalığı kazanma bilinci olmasını diliyorum. Yazını bu farkındalığı vermesi açısından da çok güzel buldum. Yüreğine sağlık.

Eylem dedi ki...

Ne kadar güzel bir yazi, emegine saglik! Sükretmenin ne kadar önemli oldugunu bu sekilde vurgulamis olman cok güzel cidden. :)

Deniz dedi ki...

Sevgili Kitapsız Kedi,
Ben de bu yüzden yazmıştım zaten, yorumunuza çok mutlu oldum...
Sevgiler,

Sevgili Eylem,
Yazdıkların için teşekkür ederim :)
Sevgiler,
Deniz

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...