22.02.2015

İyileşme Günlüğüne Devam_2



İyileşmeyi bile yapılacaklar listemde üstü çizilecek bir madde gibi görmeye başladığım günlerden merhaba!

Böyle ciddi  bir hastalıkla karşılaşınca insan ölümlü olduğunu idrak ediyor, bu öylesine bilmek değil, idrak etmek, bambaşka bir şey. Bu satırları okuyan pek çok kişinin tam olarak neyi kastettiğimi bilmediğini tahmin ediyorum ve açıkçası bilmemesini de diliyorum.

İyi mi kötü mü tartışılır. Fakat neticede şöyle bir kişi oldum ben; her anım önemli, her anın tadını çıkarmalı ama aynı zamanda yapacak çok şey var her şeye de yetişmeli... Kaybedecek vakit yok!

Tedavilere, işime, aileme, arkadaşlarıma, en çok da kendime, her şeye yetişmeye çalışıyorum ama pek beceremiyorum galiba. 

Bakınız; bu pazar sabahına halsiz uyandım, ama hava güzeldi gezmek istiyordum. Okunacak kitaplarım yanı başımda yığın olmuştu, gazetelere bakmak istiyordum, sevgilimle vakit geçirmek istiyordum, ailemi ziyaret edeyim istiyordum, kendime biraz bakım yapmak, yoga yapmak istiyordum, piyanoya vakit ayırmak istiyordum. Vakit kalırsa işimle ilgili bazı şeyleri halletmek, haftaya daha hazır başlamak istiyordum. Ha evi de düzenlemek istiyordum, çamaşırları da yıkamak gerekti... Liste önlenemez şekilde uzuyordu.

Hepsini de yaparım ben, aslanım kaplanım ama artık vücudumu dinliyorum. Bu sabah yorgunum sinyalini alınca, uyudum geç saate kadar, herkes ve her şey bekleyecekti... Biraz iyi hissedince hiç yapmadığım şeyi yaptım, mutfağa gittim poğaça yaptım bize. Listemde yoktu. Çay demledik, yedik evimizde. Güzel oldu...

Şimdi de biraz kitap okuyup, uzanacağım sanırım.

Soru şu; bu pazar günü boş mu geçti yoksa olması gerektiği gibi mi? 

Cevap belli; soru yanlış.

Fotoğraf: Bana ait/ Karlı bir Moda Sahili


3 yorum:

dilekce54.blogpot.com dedi ki...

Siz iyi olun da yorgunluk mühim değil sağlıklı bizler bile o biriken işlere maruz kalıyoruz sıklıkla.. Poğaça da pek severim eminim çok güzel olmuştur afiyet olsun :)

Cafe Tigris dedi ki...

Merhaba bloğunuzun takipçisi oldum bana da beklerim sevgilerimle
Cafe Tigris
tigrisdriver.blogspot.com

Deniz dedi ki...

çok teşekkür ederim güzel yorumun için sevgili Dilekçe :)

Takip ediyorum Tigris :)

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...