1.04.2012

Mamma Mia

Bolonyez sos İtalyan mutfağında sadece makarna sosu olarak değil pek çok yemeğin ana malzemesi olarak kullanıyormuş. Spagetti ile yediğimiz bu sos, aslında Tagliatelle makarnası ile kullanılırmış.

Ben ise bu bilgileri, henüz ilk 40 sayfasını okusam da tavsiye ederim demek istediğim bir kitaptan öğrendim. Elvan Uysal Bottoni'nin "Mamma Mia, İtalyan Mutfağı Hakkında Çok Şey" adlı kitabı.



Yemek yapanlardan değilim, gurme hiç değilim, fakat İtalya'yı ve İtalyan mutfağını çok seviyorum. Sadece yemek tarifi olan kitapları okumak konusunda çok başarılı değilim, o yüzden bu kitaba bayıldım!

Bu kitapta sadece yemek tarifi vermek yerine, yazar İtalya'nın pek çok yerine gidiyor, gittiği yerlerde çeşitli İtalyan annelerinin hem tariflerini hem de hikayelerini dinliyor ve bize anlatıyor.

Okurken yazarı inanılmaz kıskandım. Harika bir fikir!
Kısaca gittiği yerlerden bahsetmesi de ayrıca güzel.



Kitabı aç karnına okumamanız, evde mutlaka çeşitli malzemeler bulundurmanız tavsiye edilir ya da benim gibi pizzayı yakınınızda bulundurabilirsiniz.


Başlangıç olarak bu hafta basit olsun diyerek bolonyez sos ve fırında patates denemeye karar verdim. Başarılı olursam paylaşırım, sesim çıkmamışsa çabalıyorum demektir!

Kitabın adı: Mamma Mia, İtalyan Mutfağı Hakkında Çok Şey
Yazarı: Elvan Uysal Bottoni
Yapı Kredi Yayınları


2 yorum:

be dedi ki...

cabaliyorsun diye dusunuyorum,yaniliyor muyum? :)
Thanks & Have great day!

Deniz dedi ki...

bu konu hakkinda konusmak istemiyorum :)
do not hesitate to contact with me in case of any issues (selamlar :))

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...